top of page

BIOGRAFIE

Mo'reen is geboren als Maureen Alberg in Suriname (Zuid-Amerika).
Zingen is haar met de paplepel ingegoten, met legendarische grootheden als haar grote voorbeeld en gewapend met grootmoeders pruik en een haarborstel als microfoon, werden de verschillende music-clips nagespeeld:
Diana Ross, The Supremes, Lionel Richie, Michael Jackson, Otis Redding, etc.

 

Tijdens haar tienerjaren kwam de passie voor zingen steeds meer op de voorgrond en voelde ze zich het best bij de songs van o.a:
Whitney Houston, Anita Baker, Jocelyn Brown en Aretha Franklin…

 

Voorbeeldvrouwen met een warme, krachtige stem, een breed stembereik en ‘Lots of Soul’. In stem en optreden van Mo'reen is het deze intense soul waarmee zij haar publiek raakt. Mo’reen groeide op in Amsterdam en begon op jonge leeftijd haar “muzikale reis”. Als danseres aan de Amsterdamse ballet academie maakte zij kennis met het podium en leerde om zang met dans te combineren. Mo’reen deelde het podium met diverse artiesten zoals:
Danny de Munck, André van Duin, Boney M, Ryan Paris en vele anderen.

 

In 1993 begon Mo’reen bij “The Radios” van Bart Peters. Een geweldige en stimulerende periode met optredens in binnen en buitenland. Van België, Nederland tot Orlando USA, en Dakar Senegal…..
Na The Radios werkte Mo’reen, samen met de spraakmakende producers van o.a. Bonzai Records en Sterman & Cook, bekend van “Two Unlimited” aan de nieuwe Dance formatie “Power Process” (later C-12). Met het nummer “I’m gonna be your Fantasy” haalden zij de Belgische ‘Top 50’.

 

Mo’reen werkte als freelance zangeres samen met o.a. Jean Bosco Safari, Danny Wuyts en Ryan Paris…….
Als zangeres van het succesvolle showorkest “The Heverband” tourde Mo’reen door Nederland en België en werkt ze samen met een groot scala van artiesten waaronder:
Johny Logan, Lee Towers, Sandra Kim, Kate Ryan, The Gibson Brothers, Rob de Nijs, Boney M, Vader Abraham, Paul Michiels, Eric Baranyanca Xander de Buisonjé, Umberto Tozzi, Laura Lynn en vele anderen….

Biografie: Biografie

DISCOGRAFIE

The Radios– Baby Yes – EMI – 1994


Power Process – Satisfaction – Lightning Records – 1994


C-12 – I`m gonna B you F. – CNR – 1995


C-12 – I want your L. – CNR – 1996


C-12– Satisfaction (remix) – CNR – 1996


C-12– Promise – CNR – 1997


C-12– Alright – CNR – 1997


C-12– Life AVSC – Music Group – 1998


Mo’reen – I’m in love with you – Byte Records – 2001


Winner - Mobvious - 2018


Free/vrij - Mo'reen - 2019

Ik zal er zijn - Mo'reen - 2021

Ik wil jou - Mo'reen - 2021

Voor Altijd - Mo'reen & Sam De Wit - 2022

Biografie: Tekst
bottom of page